Kuusekasvusiirup

Okaspuud on tuntud juba sajandeid oma ravivate omaduste poolest. Kevadised kuusekasvud sobivad niisama söömiseks, salatitesse, kuivatamiseks, külmutamiseks, köhasiirupiks jne.

Kuusekasvud on suured c-vitamiiniallikad ning sisaldavad palju meile olulisi aineid. Lisaks on nad tugevalt antibakteriaalse ja rögalahtistava toimega.
Tee ise köhasiirup oma perele. Selleks on vaja minna metsa ja korjata kuusekasvud, need helerohelised tupsud kuuskedel. Enne kui korjad, küsi puult luba ja anna taotlus, see Loob vajaliku Suhte selle puu ning tema tervendavate omadustega.... jälgi et korjaksid igalt puult vaid natuke, et mitte kahjustada puud.

Tee oma perele ise köharohi.
Mina tegin siirupit kahte moodi. Köharavisiirupi jaoks ladusin kuusekasvud purki ja kallasin vedela mee peale, kaanetasin ja kolme nädala pärast, pimedas seistes, on väekas rohi valmis. Siirupit tarbida võib nii kasvudega koos kui ka ilma. Kellele mesi ei sobi, võib sama teha suhkruga, siis aga lao suhkur ja kasvud vaheldumisi.

Keedetud kuusekasvusiirupi kohta leidub internetis palju erinevaid retsepte, mina kasutasin Metsamoori oma. Siirupit võib vajadusel profülaktiliselt puhtalt tarbida kui ka valmistada sellest värskendavat morssi.

Ise korjatud taimedel on suurem vägi, sest just korjates, saab taim Sinu jaoks olulise tervendava Puudutuse. 
Nüüd on just õige aeg metsa minna!
Eelmine
HEA UNE KAISUPADi

Vastused puuduvad

Email again: